Varför prefabricerat?

Detta är en byggteknik som skapar hus med en låg energiförbrukning.

Vi skapar miljövänliga energisnåla hus och kan också bygga passivhus. 

Ett prefabricerat hus byggs till största del i en fabrik och inte direkt på byggplatsen såsom ett tradionellt byggt hus gör.

På fabriken styrs produktionen på minsta detaljnivå vilket medför bättre kvalitetskontroll. Eftersom produktionsmetoden är energi- och resurssnål och innebär det att en mindre mängd material behöver användas.

Produktionen påverkas inte av vädret och därför föreligger inte någon risk för förseningar på grund av väderomslag.

Ett prefabricerat hus bidrar även till färre transporter eftersom huset vid frakten levereras med huvudsakligen allt material som behövs till färdigställandet. Vid ett traditionellt byggt hus transporteras materialet i flera olika leveranser.

Ditt CO2-avtryck kommer sammantaget att vara mycket mindre när du bygger ett prefabricerat hus.

Om PrefabVILLA

Vi vill hjälpa våra kunder att få det drömhus de önskar, men samtidigt ha en positiv påverkan i världen. 

Vårt byggbolag startade med målet att hjälpa kunder att bygga och flytta till miljövänliga och energisnåla hus, sommarstugor eller attefallshus av högsta kvalitet. Vi tar stor hänsyn till miljön under hela processen och vill bidra med det vi kan för att göra världen bättre och grönare med våra konstruktioner.

Därför gjorde vi en grundlig undersökning på de flesta producenterna av prefabricerade hus i Europa. Vi hittade två producenter som uppnår våra krav och delar vårt koncept och våra ambitioner – och inledde därmed ett samarbete med dem. Dessutom har vi även gjort en noggrann undersökning på leverantörer av byggmaterial. De leverantörer vi samarbetar med valdes med omsorg och uppnår våra krav.

Vi representerar Mabudo i Sverige, som är en av europas största husproducent med 30 års erfarenhet. Mabudo har 270 anställda och ägs av URBA-gruppen med 90 anställda. Mabudo har en produktionsanläggning på 8000m2 och kommer under de kommande 2 åren att expandera för att fyrdubbla sin kapacitet. Dessutom har de byggt flera hus i Tyskland och Sverige.

Vi är leverantör av Homm Space i Sverige, en producent av sommarstugor med ett innovativt koncept. Dem etablerades med ett minimalistiskt koncept för att bygga miljövänliga prefabricerade småhus utrustade med modern teknologi.

Prefab Villa Scandinavia AB

Stora Kvarngatan 53, 21129 Malmö

Kontakt: info@prefabvilla.se

Organisationsnummer: 559239-5528